Стартира изпълнението на проектите за разширяване на младежките центрове, изградени с подкрепата на ФМ на ЕИП

02-07-2020 10:00

 На 1 юли 2020 г. стартира изпълнението на проектите за разширяване на младежките центрове в общините Добрич, Пловдив, Стара Загора и Враца, изградени с подкрепата на ФМ на ЕИП в предишния програмен период (2009-2014 г.).

Финансирането на проектите, в размер на 3 787 354 евро, се осигурява изцяло от Програма „Местно развитие, подобряване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ 2014-2021 г.

Във връзка с това, Министърът на образованието и науката - Красимир Вълчев и Ръководителят на Програмния оператор – Цветана Герджикова се срещнаха с представители на ръководствата на четирите общини, за да им връчат договорите за изпълнение на проектите.

В приветствените си думи, министър Вълчев отбеляза, че още от началото на своето съществуване младежките центрове се превърнаха в притегателен център за младите хора в общините и по този начин се утвърдиха на национално ниво като успешен модел за работа с младежта.

Проектните изпълнители бяха представени от Йордан Йорданов – кмет на община Добрич, Калин Каменов – кмет на община Враца, Георги Титюков, заместник-кмет на община Пловдив и Иванка Сотирова – заместник-кмет на община Стара Загора. Те сърдечно благодариха за предоставената им финансова подкрепа, която ще даде възможност в настоящия програмен период да надградят и разширят както инфраструктурата, така и цялостната дейност и обхвата на младежките центрове, изградени на тяхната територия.