Фонд активни граждани България обявява конкурс по схема за малки инициативи

21-03-2022 14:56
Операторът на Фонд Активни граждани България обявява конкурс за проектни предложения на граждански организации. Конкурсът се провежда под формата на извънредна сесия по Схемата за малки инициативи на Фонд Активни граждани и е в отговор на променената среда и възникналите предизвикателства вследствие на войната в Украйна. По конкурса ще бъдат подкрепени проекти на български граждански организации, допринасящи за преодоляване на негативните ефекти от войната за най-уязвимите групи от обществото, включително бежанци и мигранти (без оглед на техния етнически произход), за противодействие на дезинформацията и преодоляване на информационното неравенство, както и за изграждането на капацитет и партньорства и за формулиране на устойчиви политики в променящия се европейски контекст.

Проектите могат да бъдат с продължителност от 2 до 12 месеца и с максимален размер на безвъзмездното финансиране до 25 000 евро. Осигуряването на собствен принос НЕ е изискване на настоящия конкурс.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 18 април 2022 г. в 17:00 часа.

Подробни Насоки за кандидатстване и съпътстващите приложения по настоящата извънредна (четвърта) сесия по схемата за малки инициативи можете да намерите на страницата на Фонд Активни граждани България: 

https://www.activecitizensfund.bg/public/portfolios/newsItem.cfm?id=186