Министър Йорданова инспектира на място дейностите по изграждането на новото общежитие към затвора във Враца

18-07-2022 11:56
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова инспектира на място дейностите по изграждането на новото общежитие към затвора във Враца. То ще бъде с капацитет 250 лишени от свобода и ще отговаря на всички европейски изисквания. Строителните работи по преустройството на съществуващата сграда, която е в непосредствена близост до затвора, са финансирани по Програма „Правосъдие“ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021. Обектът е част от проект „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“, като в него са разписани още инфраструктурни обекти. Строителните дейности стартираха в началото на март т.г. и по предварителни разчети се окачва да приключат до средата на следващата година.
Инвестиционният проект предвижда основен ремонт и преустройство на всички съществуващи стаи и зали и обособяването им в спални помещения със самостоятелни санитарни възли. Предвидени са още изграждане на бани, кухненски блок, спортна зала и зала за свиждане, лавка, перално отделение, помещения за надзорния и административния състав.
В двора, освен места за престой на открито, са проектирани алеи, зелени площи и спортни площадки за волейбол, баскетбол и мини футбол.