Пазарджишкият затвор с модерен обучителен център

24-06-2021 13:38
Откриващата конференция по проект „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“ по Програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г., съвпадна с официалното откриване на обект „Преустройството и смяна на предназначението на съществуващ производствен цех към затвора в гр. Пазарджик в обучителен център за подпомагане социалната включеност на лишените от свобода след тяхното освобождаване“.
След преустройството на производствен цех в двора на затвора, модерният обучителен център разполага с осем класни стаи, кабинети, физкултурен салон, компютърен кабинет, работилници за трудови и квалификационни дейности, като капацитетът за обучение е до 96 лишени от свобода и служители. Средствата за преустройството и оборудването, в размер на 461 хиляди лева, са безвъзмездна финансова помощ в рамките на Програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм.
Сред гостите на церемонията в Пазарджик бяха заместник-министърът на правосъдието и ръководител на Програмния оператор на Програма „Правосъдие“ Мария Павлова, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, председателите на районния, окръжния и административния съдилища в Пазарджик, представители на районната прокуратура, местната изпълнителна власт и др.
Видеообръщение към участниците в събитието отправиха партньорите от Норвежката корекционна служба.