Международен ден на младежта

12-08-2020 12:52

 През 1999 г.ООН обявява 12 август за Международен ден на младежта.

Темата на Международния ден на младежта през 2020, „Младежката ангажираност за глобални действия“, цели да подчертае начините, по които ангажираността на младите хора на местно, национално и глобално ниво обогатява националните и международните институции и процеси.

Младежките центрове в България, изградени с помощта на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, ще отбележат този ден с интересни инициативи и събития.

Международен младежки център - Стара Загора

По случай 12 август, Международният младежки център в Стара Загора организира фестивал с лятно кино и интересни инициативи за младите хора от града и региона.

Между 18.00 и 20.30 часа, до сградата на общината ще се проведе изложение на 15 местни организации, които ще представят своите най-интересни инициативи в работата с младежите от града и региона.

От 20.30 часа на сцената пред общината ще бъде прожектиран филма „12 А“ на режисьорката Магдалена Ралчева, създател на Международния фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, който се провежда в Стара Загора.

Младежки център – Добрич

Много младежи са открили и развили своите таланти именно в Младежкия център, който осигурява отлични възможности за изява и свободно общуване между младите хора.

На 12 август, Младежки център - Добрич организира следните инициативи:

  • Видео-материал, подготвен и заснет от участниците в Програма "Еко лято" 2020, при Младежки център - Добрич, с акцент върху богатството и разнообразието от умения, интереси и стремежи на младежите. Защото е важно различията да ни обединяват!
  • Изложба „Лица“, автор: Павлета Димитрова на 17 г. от град Добрич.

Младежки център – Пловдив

През тази година, една от интересните инициативи на Младежки център - Пловдив е програмата „Млад стажант“, чиито участници преминават различни обучения, за да придобият нови знания и умения, свързани с личностното им развитие.

По случай Международния ден на младежта, младите стажанти ще имат възможност да покажат наученото до момента, като организират и проведат в Биоградинката на младежкия център две тематични срещи със своите връстници.

Младежки център – Враца

По случай 12 август, Младежки център – Враца организира събитие в парка зад паметника на националния герой Христо Ботев. Ще бъдат проведени разнообразни инициативи и събития, сред които:

  • настолни игри и турнир по „Диксит“
  • СЛАКЛАЙНИНГ
  • Заедно създаваме спомени
  • музикално шоу на триото Наско, Атанас и Жоро, съвместно с група „Тиган“
  • викторина с награди
  • документален филм “МОРЕ НА ВЯТЪРА” / “WIND2WIN”
  • огнено шоу на огнената група „FireLab“