Втора пресконференция в изпълнение на проект BGLD-1.004-0001 „Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания“

14-10-2021 14:27
На 14.10.2021 г. в административната сграда на Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания се проведе втората пресконференция в изпълнение на проект BGLD-1.004-0001 „Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания“, изпълняван от Община Костинброд.
 
Обстойно бяха представени областите на подкрепа, целевите групи, съдържанието на отделните програми за работа, дейностите, които Центърът осигурява – арт ателиета, групова психотерапия, разходки на открито, велопреходи, разходки с лодки в близкия язовир, игри в покрит и отопляем басейн, кулинарна академия, трудотерапия, йога на смеха, музикални и филмови вечери.
 
Услугите на центъра до момента са ползвали общо 32 семейства, някои от които повече от веднъж, 15 тийнейджъри и 21 братя и сестри на деца в процес на възстановяване. Според направените анкети удовлетвореността на потребителите е 100% положителна.
 
Центърът беше посетен и от представители на страните - донори, а проектът беше представен от екипа работещ активно с децата и техните семейства.