Завърши проект „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия“

05-06-2023 12:45

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – Видин в партньорство с Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца приключиха изпълнението на проект „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия“, който се реализира с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

„Нашата цел беше да създадем една иновативна, атрактивна форма за достъп до култура и изкуство на открито“, коментира директорът на врачанската библиотека Силвия Павлова. Това е реализирано чрез закупуването и оборудването на двата библиобуса, които вече пътуват на територията на двата областни града, обясни още тя. „Хубавото е че популяризираме дейностите на библиотеката и четенето извън рамките на институцията, което е изключително положително", допълни Павлова.  
Това е позволило да се достигне до крайните квартали и до малки населени места, където хората не винаги имат възможност да участват в културно събитие. "Знаем, че тези събития се случват най-вече в центъра на града. И това беше нашата цел – да отидем и в периферията, където да срещнем хората с автори, книги, игри и с всички онези неща, които правим“, каза  директорът на врачанската библиотека Силвия Павлова.

Отчетът за реализиацията на всички дейности по проекта можете да виидите тук.