Сайтът по проект „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия“ вече е факт

13-09-2022 10:07

Онлайн платформата по проект „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия“ –https://bookpaths.eu/ вече е факт и очаква своите потребители. Сайтът има възможност за регистрация и благодарение на него всички желаещи имат свободен достъп до информация относно български и скандинавски автори, статии за литература и друга тематична информация.

Платформата е разработена на три езика - български, английски и норвежки, което позволява превръщането ѝ в интерактивна културно-информационна мрежа за достъп до нови съвременни литературни издания и обмен на информация в областта на литература, стимулира изграждането на общества около културните продукти и услуги, по време на проекта и след приключването му. Сайтът се състои от няколко основни раздела: „Автори“, „Статии“, „Календар“, „Галерии“, „Проект“ и е изключително лесна за навигиране.

Освен информация за авторите и книгите им, платформата предоставя възможност за свободни дискусии и обмен на информация, качена е и информация за проекта, дейностите, събитията, изработените продукти и др. В сайта има възможност за изпращане и получаване на съобщения.

Полезните връзки дават на потребителите лесен достъп до други онлайн източници/ контакти за бенефициента и партньорите по проекта – официални сайтове на регионалните библиотека в град Видин и град Враца, официални страници в социалните мрежи и други. По този начин всеки може да се свърже с нас.

Създаването на сайта е още една крачка към реализиране на проекта и пряко кореспондира с неговите основни цели.