„Убийствен полет, спектакъл с избори“ – 35 представления в цялата страна и многобройна публика

02-11-2022 12:26

След интензивни репетиции и подготовка по време на глобална пандемия и ограничени културни прояви, за 17 месеца екипът на Сдружение „От сърце към сърце“ представи 10 представления в София и 25 пътуващи представления на спектакъла „Убийствен полет, спектакъл с избори“. За символичната цена от 1 лв. представлението беше гледано от близо 4000 човека публика в Монтана, с. Годлево, Костинброд, Елин Пелин, кв. Орландовци, София. Целта на представлението е не само да достигне до места, където рядко гостува театър, но и до хора, които не посещават често театър. За да изпълним тази цели, реализирахме артистични кампании за популяризирането му с участието на артистите по улиците и сборните локации в избраните населени места. За успеха на представлението свидетелства и оценката на публиката, получена в нестихващите аплодисменти и социалните мрежи. Това каза Мариана Макавеева, управител на Сдружение „От сърце към сърце“ по време на заключителната пресконференция по проект „Убийствен полет, спектакъл с избори“.

По време на публичното събитие бяха обсъдени различията в публиката в населените места, интереса им и участието им в представлението. Интерес предизвика кой от героите най-често публиката е избирала да потъне заедно със самолета и кой най-малко. Обсъдени бяха интересни реакции на публиката в малките населени места и сред хората, които не ходят обикновено на театър. Артистичната кампания и разгласяването на представлението сред градовете и селата също беше дискутирано с голям интерес. Актьорите споделиха своите предизвикателства при подготвянето на пиесата, работата с норвежките партньори и впечатленията си от обратната връзка на публиката.

Представлението  „Убийствен полет – спектакъл с избори“ е театрален комедиен спектакъл с импровизационни елементи. Докато актьори представят спектакъла, публиката е активен участник в него. Лудешка комедия за пътническа драма по време на полет в небето с творчески екип в състав: актьорите Даяна Ханджиева, Тони Карабашев, Аделина Петрова, Иван Станчев, Станка Велинова, Васил Бовянски, Галина Бонева, Евгения Роева, режисьорът Георги Къркеланов и сценаристът Теньо Гогов.

„Представлението подготвихме съвместно с Culture breaks borders, Норвегия. Експерти на партньора се погрижиха за иновативната визия на представлението, изградиха сценографията, композираха музиката и създадоха сценографията на спектакъла“, разказа още Макавеева.

На финала на събитието бе прожектиран видеоклип с резултатите от дейностите по проекта. Видеото можете да видите тук.