Представяне на резултати от социологическо проучване на тема „Обществени нагласи към антисемитизма и езика на омразата в България“

01-04-2022 11:58

Дипломатическият институт към министъра на външните организира пресконференция, на която публично ще бъдат представени резултатите от проведено национално представително социологическо проучване на тема „Обществени нагласи към антисемитизма и езика на омразата в България“ и проучване по същите въпроси сред еврейската общност.
Проучването е реализирано от Агенция за социологически и маркетингови проучвания „Алфа Рисърч“, в рамките на проект „Стратегическо сътрудничество между България и Норвегия в подкрепа на международните ангажименти на България за борба с антисемитизма и опазването на еврейското наследство“, изпълняван от Министерството на външните работи в партньорство с Дипломатическия институт и Държавния културен институт и финансиран от Фонда за двустранни отношения на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.

Пресконференцията ще се проведе на 5 април (вторник) от 10:00 ч. до 12:00 ч., като ще можете да я проследите на живо онлайн във Facebook страницата на Дипломатическия институт.